Składniki:
sos:
> 1 łyżka serka wiejskiego (u mnie lekki)
> 2 łyżki jogurtu naturalnego
> 0,5 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę
> garsta roszponki
> sól, pieprz do smaku
sałata:
> sałata rzymska
> pomidorki koktailowe
> por (u mnie ok. 2 cm pasek)
> oliwki
> plasterek sera typu feta
> kukurydza
pierś:
> pierś z kurczak (ilość wg uznania)
> przyprawy: papryka słodka i ostra, czosnek, sól
przygotowanie:
Pierś pokrój w kostkę, oprósz wszystkimi przyprawami i podsmaż na niewielkiej ilości oleju. Roszponkę posiekaj jak najdrobniej się da i wymieszaj ze wszystkimi składnikami na sos. Wszystkie warzywa umyj, Sałatę porwij na mniejsze listki, pomidorki przekrój oliwki również, fete pokrój w kostkę, dodj kukurydzę i wszystko dokłądnie wymieszaj razem z usmażonym wcześniej kurczakiem. Połącz z sosem i gotowe !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz