Składniki na jedną rybkę:
> świeży pstrąg, ja od razu pozbyłam się głowy coby nie straszyła ;)
> łyżeczka masła
> łyżka serka do smarowania niskotłuszcowego (ważne żeby był aksamitny, bez grudek)
> koperek, ząbek czosnku, sól
Przygotowanie:
Rybkę dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy solą, zarówno w środku jak i na zewnątrz. Masło mieszamy z serkiem, poszatkowanym koperkiem i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Taką miksturą nadziewamy naszego pstrąga, a resztakami nacieramy jeszcze rybkę z zewnątrz,
Wszystko szczelnie zamykamy w folii aluminiowej i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopnii piekarnika na ok. 20 min. Następnie otwieramy folię i jeszcze przez 5-10 min pieczemy pstrąga tak by zarumieniła się skórka. Wyjmujemy, podajemy z ulubionymi dodatkami i cytrynką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz