składniki na 1 porcję:
roladka:
filet z piersi kurczaka
szpinak (wzięłam 3 garści świeżego)
czosnek (1 ząbek)
cebulka ( u mnie 0,5 małej dymki)
sól (wg uznania)
plasterek twarogu chudego
papirus czosnkowo-ziołowy
łyczeczka masła
przygotowanie:
na masełku podsmażamy przez chwilkę ząbek czosnku z cebulką, po chwili dodajemy szpinak i sól, czekamy aż zmniejszy swoją objętość i dodajemy rozgnieciony widelcem twróg. W między czasie filet z piersi rozbijamy tłuczkiem. Gdy szpinak jest już gotowy przekłądamy go na rozbity filet i zwijamy go w roladkę. Roladkę owijamy w papirus i smażymy na patelni bez tłuszczu przez ok. 15-20 min na wolnym ogniu.
Moje roladki podałam z sałatką z roszponki z kukurydzą i pomidorami, życzę wszystkim smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz