Pod warunkiem, że będą to słodycze zdrowe, a nie kupne batoniki czy pakowane ciasta naładowane
chemią. Takim przekąskom mówimy stanowcze nie !
chemią. Takim przekąskom mówimy stanowcze nie !
Przedstawiam Wam dzisiaj pomysł na pyszne zapiekane truskawki pod kruszonką, które będą idealnie
zaspakajać ochotę na słodkie. Idealne na śniadanie czy niedzielny deser. Smacznego !
zaspakajać ochotę na słodkie. Idealne na śniadanie czy niedzielny deser. Smacznego !
PRZEPIS NA 1 PORCJĘ:
składniki:
* 300 g truskawek
* 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych (polecam Kupiec)
* łyżeczka margaryny
* łyżeczka mąki
* jogurt naturlny (użyłam połowę małego opakowania)
* stewia wg. uznania
przygotowanie:
Truskwki myjemy i usuwamy szypułki. W miseczce ucieramy paluszkami płatki owsiane, mąkę, margarynę oraz stewię na kruszonkę (jeżeli masa wg. Was będzie zbyt such dodajcie odrobinę więcej margaryny).
Truskawki wkładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Gorący deser polewamy dosłodzonym wcześnij stewią jogurtem naturalnym i wcinamy :)
Truskawki wkładamy do żaroodpornego naczynia i posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 min. Gorący deser polewamy dosłodzonym wcześnij stewią jogurtem naturalnym i wcinamy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz