sobota, 26 kwietnia 2014

kasza gryczana twarogowo-jajeczna ze szczypiorkiem

Jako dziecko brzydziłam się kaszą gryczaną, ale w tej chwili mogę powiedzieć że ją kocham. Jest pyszna. Dzisiaj przedstawiam wam mój sposób na kaszę. Może stanowić zarówno dodatek jak i oddzielny posiłek. Polecam serdecznie :)

Składniki:

> 50 g kaszy gryczanej
> 1/3 kostki twarogu
> 1 jajko
> szczypiorek, dużo szczypiorku ;)
> sól, pieprz do smaku
> odrobina masła

Przygotowanie:

Kasze prażymy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W miseczce rozgniatamy twaróg, a następnie łączymy go z jajkiem, solą, piprzem i pokrojonym szczypiorkiem.
Uprażoną kaszę przerzucamy na patelnie na której wcześniej rozpuściliśmy masło, do kaszy wlewamy masę jajeczno-twarogową i gotujemy mieszając do ścięcia jajka i odparowania nadmiaru wody. Przekładamy na talerzyk i ozdabiamy świeżym szczypiorkiem. Pycha :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz